2016'ta Üretilen 2017'de Çıkan En İyi Laptop Sıralaması


Teknolojinin hızla geliştiği şu günlerde aldığınız bir laptop  ertesi gün modası geçmiş duruma gelebilir. Teknolojide en son çıkan ürünleri takip etmek, hepsine sahip olmak yoğun şekilde zor. Peki ya ne yapacağız? Her hafta yeni bir dizüstü bilgisayar mı almamız gerekiyor? Tabi ki hayır. ihtiyaçlarımıza ve bütçemize göre laptopumuzu seçmek en iyisi. Buyurun 2016'nın en iyi 10 laptop markasına bir göz atalım.


10 -ALIENWARE 

Alienwire 18
alienware_18-482x350
Konu en iyi bilgisayarlar olunca Alienware'dan bahsetmemek olmamaktadır. Yüksek performanslı bilgisayarlar arasında bir numara olan Alienware, Dell'in hususi olarak üretilmiş bir taraf ürün markası. Laptoplarında kullandığı özel bileşenler, grafik kartı, ekran, kulaklık ve sıçan yardımıyla multimedia ve oyun severler için ülkü bir bilgisayar.

9 -ACER

ACER ASPIRE R
acerapsirer
Ürettiği Aspire serisiyle laptoplarını kullanıma süren Acer, bazı yönlerden müspet eleştiri alsa da menfi yorumlar da oldukça fazla. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en büyük 3. bilgisayar üreticisi şekilde görülen çin merkezli Acer, bu başarısını fiyatının uygunluğu ve bilgisayar dizaynlarının göze hitap etmesiyle yakalamış durumda. Her ne kadar ürettikleri bilgisayarlar göze güzel hitap etse de touchpad özelliğindeki yetersizlikler ve ses çıkışının kötü olması onu rakiplerinden geride bırakıyor.

8 - TOSHIBA

TOSHIBA Satellite C55-A-1JX
20151005140458_0cfafc09
Şayet günlük kullanıma müsait bir laptop arıyorsanız, Toshiba sizin için en uygunudur denilebilir. Markanın internet sitesine göz atarsanız, sizin için en müsait ve basit laptopu kolaylıkla bulabilirsiniz. Son çıkarttığı seriyle birlikte geçmişte yaşanan klavye ve touchpad sorunlarını bir kenara bırakan Toshiba, eğer bütçeniz biraz da düşükse sizin için en müsait laptop markalarından biri olabilir. özellikle Satellite C serisi, hafifliği ve dizaynıyla şu anda en gözde laptop serilerinden bir tanesi.

7 - SAMSUNG

SAMSUNG Seri 9
samsungseri9
Televizyon, buzdolabı, klima bu gibi pek çok fazla ev aleti üreticisi olan Samsung, son yıllarda ürettiği akıllı telefonlarda Galaxy S serisiyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. ürettiği bu elektroniklerin birlikte laptoplarla da başarı sağlamaya çalışan Samsung, rakiplerinin biraz daha gerisinde kalıyor. Bunun nedeni de ürettiği laptopların işletimcilerinin çok fazla güçlü olmaması ve ses çıkışındaki yetersizlik. şayet gene gündelik kullanımınıza müsait bir laptop arıyorsanız, son çağda ürettiği ve inceliğiyle göz kamaştıran 9 serisine bir göz atabilirsiniz.

6 - HP

HP Spectre 13-h200 x2
HP-Spectre-13-h200-x2
1939 yılında ABD'de kurulan ve Dünyadaki en eski bilgisayar üreticilerinden bir tanesi olan HP, eski zamanlardaki tahtından inmiş durumda. Bunun sebebi ise günümüzde bu ürünü satın alanların laptoplarında modelleme, oyun oynama bunun gibi daha karmaşık işlemler yapması. Asus ve Acer'i ses çıkışında ve grafik işlemcisinde alt etmeyi başaran HP, gene de laptoplarında yüksek performanslı işlemler yapmayı dileyen kullanıcılar için pek meyilli değil. lakin HP dünya çapında aşırı büyük ve eski marka bulunduğu için alıcı ve yedek parça servisi epey bir gelişmiş bir biçimde dünyanın dört bir yanına aşırı iyi hizmet veriyor.

5 - MSI

msi
Harici ekran kartları ve yoğun şekilde kaliteli anakartları ile dünya çapında şöhret yapmış MSI markası bugünlerde laptop pazarının da önde gelen oyuncularından. Bütçesi kısıtlı olan kullanıcılar için pek ulaşılabilir bir alternatif olmasa da materyal kalitesiyle parasını sonuna kadar hak eden bir marka.

4 - DELL

DELL XPS15
dellxps15laptop
eğer sıkı bir Windows kullanıcısıysanız ve satış sonrası destek meselesi için başka markalar sizi şüpheye düşürüyorsa Dell sizler için doğru seçim. diğer markalara kıyasla bütçe dostu olan fakat gerek performans gerekse sağlamlık açısından yoğun şekilde başarılı ürünleri bulunan Dell, laptop dünyasında standartları belirleyen şirketlerden bir tanesi. gene de markanın yalın tasarım anlayışı her zevke hitap etmeyebilir.

3 - ASUS

Asus Zenbook UX21E-KX002V
Asus-Zenbook-UX21E-KX002V-498x350
20,000'den çok çalışana sahip Taiwan meşeili donanım üreticisi olan Asus, özellikle mini laptoplar meselesi için oldukça iyi. gelişmiş donanım ekipmanları, yüksek çözünürlüklü ekran kalitesi ile normal bilgisayarlara göre (hususi şekilde yüksek performanslı üretilenler değil) dizüstü bilgisayarlarında karmaşık işlemler yapacak kullanıcılar için epey bir ülkü. Bazı serilerinde klavye ergonomisi düşük olsa da, diğer donanım özellikleri kullanıcıyı sevindiriyor. Multimedia severler için hususi olarak üretilen 4 hoparlörlü N serisi, ince ve hafif laptopları tercih edenler için üretilen ZENBOOK serisi, şu anda gözde seriler içinde.

 2 - LENOVO

LENOVO Ideapad Flex 14
lenovoflex14-440x350
Bilgisayar denilince akla gelen ilk markalardan biri olan Lenovo, şu anda Windows işletim sistemine sahip azami bilgisayar markası. Fiyatı diğer markalardan biraz daha çok olsa bile bunu sonuna kadar adalet ediyor. nedeniyse hem dizaynı hem de donanımıyla kullanıcılara maksimum alternatifleri sunuyor. şu anda satışta olan ideapad serisi ile yoğun şekilde ince ve hafif touchpad serisi kendi içinde de pek çok ayrıcalıklı özelliğe sahip laptoplardan oluşuyor. Lenovo ses, grafik, klavye, touchpad, ekran nitelikleri ve teknik servisindeki hassasiyetle öteki markaların önüne geçiyor.

1 - APPLE

Apple Macbook Air
applemacbookair-626x350
Akıllı telefonlarda, müzik çalarlarda ve tabletlerde bulunduğu benzeri, laptoplarda da bir numara olan Apple, bu özelliğini MAC OS işletim sistemine borçlu. Macbook Air, Macbook Pro ve Macbook serileriyle her kesime hitap eden premium bilgisayarlar üreten Apple'ın laptop pazarındaki dominasyonu yakın gelecekte sona erecek bunun gibi de görünmüyor. işletim sisteminin şu ana kadar hiçbir biçimde sıkıntı çıkartmaması, ekran çözünürlüğündeki kusursuzluk, klavye kolaylığı, touchpad'i, uzun batarya ömrü ve tabiki 80'li senelerden beri süregelen farklı dizaynıyla tüm dünyada bir numara.

Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder