İlk Robot'un İcadı İle Gelen Rahatlık Ve Son

  Makine mühendisliği, Uçak mühendisliği, Uzay mühendisliği, Elektronik mühendisliği, Bilgisayar mühendisliği ve Kontrol mühendisliği alanlarının ortak çalışmaları sayesinde ortaya çıkan ilk ASIMO adında bir robottur. 




  Robotlar uzaktan kumada (Kızılötesi, Bluetooth, Kablosuz İnternet gibi) ile kontrol edilmektedir. İlk robot oluşumunun babası olan Ktesibius tarihinde bir çok sibernetik ve robotik biliminin kurucusu olmuştur. Günümüzde robotlar yaygınlaşmış durumda olmasına rağmen insan şeklindeki robotların oluşumu ve gelişimi yapılmaktadır. Böylelikle daha modern talimatları yerine getirmeye çalışan robotları piyasada olacaktır. İlerleyen zamanlarda insanlarımız bir o kadar hızlı ilerleyecek ve bütün o zamanın robotları bizim yerimize geçecek gibi bir söylentiler dolaşmakta. Orasını bilemeyiz Allah'a kalmış birşey ama bir bakıma doğru olacak gibi. Şuan ki robotlar ile insanlar bir o kadar tembelleşmişken ilerleyen zamanlarda daha da tembel olacak insan alemi böylelikle insanlık yok olma yoluna girecek. 

mikser ile ilgili görsel sonucu


   Örnek vermek gerekirse misal MİKSER (karıştırma robotu) eskiden elinle yumurtayı veya başka birşeyi karıştırırken şimdi MİKSER ROBOTU ile rahatlıkla bir düğme ile yapabiliyoruz. Bu teknolojinin bize sağladığı faydalardan biri ama zararları da var, Telefonu ele alırsak gereğinden fazla önemli gösterilen bir ROBOT, komut veriyorsun yapıyor. Böylelikle bir tıklama ile uzaktaki akraba, arkadaş veya dost her kimse ona ulaşabiliyorsunuz. Peki kötü olan ne biliyor musunuz? O önemli dediğiniz ROBOT radyasyon saçan bir robottur. Beyin hücrelerini teker teker öldüren genelde 100 kHz ve 10 Ghz arasında bir radyasyon yaymaktadır. Teknoloji yararlı mı? yoksa zararlı mı? Bence sizde bir yorum yapabilirsiniz.




En azından küçük çocuklarımızı bu teknolojiden biraz uzak tutalım.




Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder