Bebeklerimizi Üşüyor Sanarak Kat Kat Giydirmeye Son





Kış Günlerinde Bebeğimizi Nasıl Giydirmeliyiz?

Kış hepimiz için sorun yaratan ve hastalıklara davet çıkaran bir mevsim… Ama kendimizden daha çok düşünmemiz gereken bir bebeğimiz var. Bu yüzden havalar soğuyunca hepimizin aklında tek bir soru beliriyor; “kışın bebeği nasıl giydirmeliyim ?”


Havaların soğuması ve sert rüzgarlar esmesi bebeğimiz için sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu yüzden bebeği nasıl giydireceğimiz 2 kat önem kazanıyor. Özellikle minik bebişlerin daha hızlı ısı kaybetmesi bizim daha dikkatli olmamız anlamına geliyor. Şimdi kışın bebeği nasıl giydirmeliyim diye soran bayanlara tavsiyelerim var…





Aklımızdaki Soru: Kışın Bebeği Nasıl Giydirmeliyim?

  • Akıllarda hemen fanila benzeri pamuklu giysi ve üzerine de daha kalın yünlü bir kazak belirir. Fakat bebeğin sağlığı için tek kat kalın giysi giydirmek yerine, üst üste yumuşak dokulu, pamuklu ve bebeğimizin vücudunu saracak ince giysiler tercih etmeliyiz. Çünkü bu sayede giysiler arasındaki hava tabakası bebeğin hastalanmasına ve üşümesine engel olacaktır. Eğer dışarı çıkacaksanız giysilerin en üst tabakasındakinin yün olmasına dikkat edin. Ortam sıcaklığında değişiklik olursa da giysiyi bir kat azaltabilir veya artırabilirsiniz. Böylece bebeğimizin sürekli ağırlaşan giysilerden bunalması da engellenmiş olur.
  • Hava çok soğursa ve dışarı çıkmanız gerekiyorsa ısıyı koruyup, soğuk geçmesine engel olan kuş tüyü tulum kıyafetler tercih etmenizi öneriyorum.
  • Vücut ısısının öncelikle baş kısmından kaybedildiğini unutmayalım. Bu yüzden mutlaka kulakları muhafaza eden şapka, eldiven, kışlık çorap ve bot tercih edilmelidir.
  • Bebeğinizin yürüyorsa ve yağmurlu havada dışarı çıkarsanız botların su geçirmediğinden emin olmalısınız.
  • Eğer dışarıya arabayla çıkıyorsanız aşırı terleme ve ısınmanın önüne geçmek için bebeğin üstündeki giysileri çıkarabilir veya arabayı serinletebilirsiniz. Eğer toplu taşıma kullanacaksanız elbisenin bir kısmını çıkartmanızı öneriyorum.
  • Bebeğinizle dışarı çıkarken bebek arabası kullanacaksanız, araba içerisine soğuk önleyici bir örtü ve bebeğimizin üzerine de ayrı bir battaniye örtmelisiniz. Ayrıca bebek arabalarında sıkça kullanılan zarf şeklindeki giysiler tercih edilebilir. Hava yağmurlu veya rüzgârlıysa mutlaka arabanın koruyucu rüzgârlığı kullanılmalıdır.
  • Rüzgârda dışarı çıkıldıysa bebeğin rüzgâra maruz kalabilecek bölgelerine mutlaka çatlamayı önleyen hafif nemlendirici krem sürülmelidir.
  • Yoğun karlı veya güneşli bir havada bebeğinizle günü dışarıda geçirecekseniz cildini korumak adına siperli şapka ve yüzüne de güneşten koruyacak ürünler sürülmelidir. Kar güneş ışınlarının %85’lik kısmını yansıttığı için en az yaz güneşi kadar etkilidir. Bu da bebeğimizde güneş yanığı olmasına neden olabilir. Bebeğin hassas cildi için bu tehlikelidir.
  • Kış ayında doğan bebekler üşümesin diye sarıp sarmalanır ve bebeğimiz ilk aylarında güneş ile tanışamaz. Fakat güneş kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Bu yüzden güzel havalarda bebeğimizin yüzü ve kolları açık olacak şekilde 15 dakika kadar güneşe çıkarmalıyız.
  • Havalar soğudukça ısı üretimi için vücut daha çok kalori ister. Bu yüzden öğünlerde kaloriyi biraz arttırmakta fayda var.

Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder