Mayhoşluğu Lezzet Verir: Yayla Çorbası



Soğuk havalarda işten eve geldiğinde kimseeee sıcacık bir yayla çorbasına hayır diyemez bence 😀 

Yayla Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı silme pul biber veya 1 çağ kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
Öneri: 
Eklediğimiz tavuk bulyon çorbaya katacağı ekşimsi lezzetiyle damak tadınızı renklendirecek. Tıpkı yaz sıcağında limonlu bir dondurma yer gibi içinizde ferahlık sağlayacak. Sakın tavuk bulyon eklemeyi unutmayın 😉



Hazırlanışı:

Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp nişastasından arındıralım.
Bir tencereye yıkadığımız pirinçleri ve tavuk bulyonu koyarak 3 su bardağı su ile haşlanmaya bırakalım.
Pirinçler haşlanırken bir kaba yoğurdu, tuzu, unu ve yumurtayı ekleyip çırpalım. Haşlanan pirinçlerin suyundan 1 kepçe yoğurda ilave ederek çırpmaya devam edelim. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş pirinçlerin üzerine ekleyelim. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı erittikten sonra kızan tereyağına pul biber ve naneyi de ekleyip ocağı kapatalım.
Çorbamız kaynayınca hazırladığımız sosu da ekleyip karıştıktan sonra çorbamızı 15 dakika dinlemeye bırakalım.
Evetttt, gelelim bu lezzetli yayla çorbamızın keyfini çıkarmaya ee o zaman ellerimize sağlık 😋 😉
Afiyet olsun hamarat okurlarım 👏



Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder