Ağlayan Bebeğe Yaklaşım Tüyoları



En Çaresiz Anımız: Ağlayan Bebeğe Yaklaşım

Bebeği ağlarken ne yapacağını şaşıran "ağlayan bebeğime ne iyi gelir" diye soran yeni anneler, sizin için deneyimli anneler ve uzman doktorlarımıza danıştık artık panik yok! Kimi zaman ağlama krizine giren bebekleri sakinleştirme görevi elbette annelere düşmekte. 😊

Özellikle ilk defa anne olanlar için ağlayan bebek en çaresiz kalınan andır. Çoğu yeni anne, bebeği ağladığında öyle çaresiz kalır ki kendisi de ağlamaya başlar. Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamanız için yaptığım araştırmalardan ufak tüyolar paylaşacağım. Ağlayan bebeğe ne iyi gelir sorusunun net cevabı aslında bebeğin neden ağladığını çözmekten geçer. Fakat biz bugün ağlayan bebekle baş edebilmenin akıllıca yollarını uygulayacağız. İşte birbirinden önemli anne ve bebek bilgileri..



Ağlayan Bebeğe Ne İyi Gelir?

 Öncelikle bebeğiniz sürekli ağlıyor ve susturamıyorsanız aşağıdaki 15 maddeyi uygulayabilirsiniz; 

  1. Ona banyo yaptırın.
  2. Bebeğinizin göbeğini okşayıp, nazik bir masaj yapın.
  3. Kulağına şarkı fısıldayın.( Bazı bebişler duygusal olduklarından hüzünlü şarkılarda daha da fazla ağlayabilirler. Müzik seçimine dikkat etmenizde fayda var 😊 )
  4. Bebeğinizi yeşillik ve ağaçların olduğu bir yere çıkarın.
  5. Şaşıracağı sesler çıkartın.(Kükremek - havlamak vb.)
  6. Bebeğinizin saçlarıyla oynayın.
  7. Saç kurutma makinesi açarak dikkatini çekin.
  8. Bebeğinizle ilgilenin onunla küçük küçük oyunlar oynayıp bebeğinizin çıkardığı sesleri taklit ederek ilgisini çekmeye çalışın.
  9. Eğer mümkünse onu kum veya çimen üzerinde dolaştırın.
  10. Ayaklarını okşayıp güzel bir masaj yapın.
  11. Komiklikler yaparak onu güldürmeye çalışın.
  12. Ilık mamayla dolu biberonu bebeğinizin göbeğine bırakın.
  13. Elektrikli süpürgeyi çalıştırın ve onun dikkatini çekin.
  14. Sevimli ve uysal bir köpekle bebeğinizin tanışmasını sağlayın.
  15. Eğer mümkünse bebeğinizi araçla gezmeye çıkarın.

Ağlayan Bebeği Sakinleştirmek İçin Kucaklama Tekniği

Eğer yeni doğan bebişiniz çok ağlıyor ve sizi çaresiz bırakıyorsa, mutlaka “kucaklama” tekniğini denemenizi öneriyorum. Geçtiğimiz yıl sosyal medya sitelerinde sıkça paylaşılan videolardan birinde, Amerikalı bir çocuk doktoru ağlayan bebeğe ne iyi gelir sorusuna harika bir teknikle yanıt verdi.


Bu hem kolay hem de etkili teknik sayesinde bebeğiniz anında ağlamayı kesecek. Peki, kucaklama tekniği nasıl uygulanır? Öncelikle bir elinizle ağlayan bebeğinizi kalçasından kavrayıp, sağ kolunu hafif bir şekilde kıvırıp göğsüne dayayın. Ardından sol kolunu da hafif bir şekilde kıvırıp sağ kolunun üzerine koyun.


Kolları kıvırırken kullandığımız, boşta kalan elimizle parmakları nazikçe bebeğimizin çenesini kavrayacak, elimizin alt kenarını da üst üste dayalı kolları hafifçe bebeğin göğsüne bastırmalıyız.







Bebeğimizin başı yukarıyı gösterecek şekilde vücuduna 45 derecelik bir açı vermelisiniz. Son olarak hafifçe dairesel ve yatay-dikey olarak bebeğin kalçasını sallayın. Ve ağlayan bebeğiniz sakinleşti.



    Dilerseniz bu inanılmaz tekniğin bir de uygulanış videosunu izleyelim.





Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder