Karnabahar (Karnıbahar) Köftesi


Leziz mi Leziz Karnabahar Köftesi

İlk kez duydum diyenler, karnabaharın köftesi de mi olur diyenler bu tariften oldukça memnun kalacaksınız.. hadi malzemelerimizi hazırlayıp köftemizin yapımına başlayalım 😉

Karnabahar Köftesi İçin Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy karnabahar 
  • 1 adet yumurta
  • 3 - 4 adet taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu ve bir küçük kase ufalanmış bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı silme pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

  • sıvı yağ








Karnabahar Köftesi Yapılışı :

karnabaharı çiçeklerine ayırıp, az suda yumuşayana kadar haşlayalım ve bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan karnabaharı iyice ezelim.
Üzerine yumurtayı, ince ince doğradığımız taze soğanı, maydanozu, ufaladığımız bayat ekmekleri, galeta ununu, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
(Elde ettiğimiz karışım elimize aldığımızda şekillendirilebilir kıvamda olmalı. Gerekirse galeta unu ilave edin.)
Hazırladığımız harçtan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli vererek köftelerimizi hazırlayalım.
Hazırladığımız köfteleri sıvı yağda arkalı önlü pişirelim.
Karnabahar köftelerimizi sıcak sıcak servis yapın.  😉 😀  



   !!! Köfte Olsun Bir de Kaşarlı Olsun Diyorsanız Buyurun Afiyet olsun !!!
Dilerseniz karnabahar köftesini kaşarlı olarak da yapabilirsiniz işte size başka alternatif 👇👏😎

Tek yapmanız gereken; harcı hazırladıktan sonra şekil verirken bir parça kaşar eklemeniz...




Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder