Evinde Kolayca Yap: Fajita



Lezzeti İsminde: Fajita Tarifi

Fajita tarifi, gerek içeriği gerek lezzetiyle Türk damak tadına oldukça yakın bir tariftir. İspanyolca’da “Etin en güzel bölümü” anlamına gelen fajita veya fajitas (Fahitas olarak telaffuz edilir.) tortilla ekmeğiyle servis edilen bir yemektir. Izgara eti, mısır veya buğday unu kullanılarak pişirilmesi, bizim damak tadımızı yansıtmaktadır.


Hazırlanışı ve pişirmesi toplamda 20 dakika süren fajita tarifi, Meksika mutfağının en bilinen yemeklerinden birisidir. Dilerseniz aperatif, dilerseniz de ana yemek olarak fajita hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz lafı fazla uzatmadan bu hem görüntüsü hem de lezzeti harika olan tarife geçelim...



Fajita İçin Gerekli Malzemeler:


  • 500 gr kırmızı et ya da tavuk göğsü
  • 4 adet küçük soğan
  • 1 çorba kaşığı margarin ( tereyağlı margarin daha lezzetli yapıyor 😉)
  • 2 adet kırmızı biber 
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber veya silme biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • (Arzunuza göre 2 adet sarı biber de ekleyebilirsiniz.)









Fajita Yapılışı:
Evet arkadaşlar malzemeleri incelediğimize göre bu lezzetli tarifin yapılış aşamasına geçebiliriz artık hadi başlayalım 😵

Arkadaşlar şunu söyleyeyim ki fajita için tavuk göğsü kullanmak her zaman tercihimdir. sizler de hangi tercihi daha çok beğendiğinizi tattıktan sonra mesaj olarak yazabilirsiniz. 😁

  1. Öncelikle etlerimizi jülyen olacak tarzda uzun uzun doğruyoruz.
  2. Ardından soğanları soyup, ikiye bölüp, uzun uzun doğrayın.
  3. Biberleri temizledikten sonra ince ince doğrayın.
  4. Tavaya margarini ve yağınızı alın, soğanları ve eti koyup kavurun.
  5. soğanlar sarımsı rengini alıp kavrulunca soya sosunu, karabiberi, tuzu, pul biberi ekleyip harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz. 
Soğumadan sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet , bal şeker olsun ... 😁

Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder