Hem Gönüllerin Hem de Sofraların Şampiyonu: Mercimek Çorbası




Mercimek çorbası haftada en az bir kez akşam sofralarımızda olmazsa olmaz yemeklerden biri... Ülkemizin her tarafında bulunabilen, her an pişirilip servis edilebilen ve lezzetiyle herkes tarafından tercih edilen bir çorbadan bahsediyorum. Çorba tarifi denilince akla ilk gelenlerden biri hiç şüphesiz mercimek çorbasıdır.

İçerisinde insan vücudu için çok faydalı besinler bulundurması ve ülkemizin en çok pişirilen çorbalarından birisi olması böylesine güzel bir tarifi sizlerle buluşturmak istemem sebep oldu. 😊 Ana yemeklerden önce servis edilen ve hemen hemen her restoranın çorba çeşitleri arasında bulunan mercimek çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtmaya aday... Peki, mercimek çorbası en doğru şekilde nasıl yapılır? Aklınızda mercimek çorbası ile alakalı beliren tüm sorulara, murataras.club olarak cevap vereceğim 😀


Hazırlaması 10, pişirmesi ise 50 dakika süren mercimek çorbası tarifi, 6 kişilik olarak servis edilebilir. Şimdi lafı çok uzatmadan geçelim bu içimizi ısıtan mis gibi lezzete 😊





Mercimek Çorbası Tarifi

Kimileri kızarmış ekmek ile birlikte tüketir, kimileri domates çorbasıyla kıyaslar... Ünü Türkiye sınırları dışına kadar taşan mercimek çorbası, dört mevsim tüketilir bu coğrafyada... 🍚😀



Gerekli Malzemeler :


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı sıcak su (1 tanesi et veya tavuk suyu ile hazırlanmış olacak)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane 
  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 yemek kaşığı salça ( az miktar biber salçası az miktar da domates salçası)


💝 Tercihim tavuk suyu kullanmanızdır👍💝


Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremize yağımızı koyalım.
  2. Patates, havuç ve soğanımızın kabuklarını soyduktan sonra iri parçalar halinde doğrayalım. 
  3. Kırmızı biberimizin çiğitlerini de temizledikten sonra onu da 4 - 5 parçaya bölünecek şekilde iri iri doğrayalım. 
  4. Mercimeğimizi güzelce yıkayalım. (yıkadığımızda süzen su duru olana kadar)
  5. Tenceremize koyduğumuz yağın altını açıp mercimeklerimizi 1 - 2 dakika kavuralım.
  6. İrice doğramış olduğumuz patates, havuç, biber ve soğanımızı da tenceremize atarak suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
  7. Malzemelerimiz yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp çorbayı soğumaya bırakalım. 
  8. Soğuyan çorbamızı blenderden geçirelim.
  9. Son olarak bir tavaya 1 yemek kaşığından az olacak şekilde zeytinyağı ya da ayçiçek yağı koyarak tuz, karabiber, kekik, nane ve salçayı yağı kızdıracak şekilde harmanlayarak hazırladığınız sosu çorbamızın içerisine ekleyip karıştırarak son derece vitaminli ve lezzetli olan mercimek çorbamızı afiyetle sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.




 


Mercimek Çorbasını Nasıl Servis Edebilirim? 

Bu soruyu soran okurlarıma çok güzel bir önerim var elbette. Dilerseniz ekmekleri ısıtarak üzerlerine yağ sürdükten sonra salça kavurup sürerek çorbanızın yanında ikram edebilirsiniz. Çorbamız gayet doyurucu içerisinde salça da baharatta öyle leziz bir tat verdi ki ekmeğe gerek yok mu diyorsunuz ? 😁 Evet, şahane o güzel.. Öyleyse bir dilim limon eşliğinde içinizi ısıtmaya hazır olan mercimek çorbanız siz ve sevdiklerine şifa olsun efenim😉😂😁😁😁




Google Plus'ta Paylaşın

0 yorum:

Yorum Gönder